navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Miris peciva

Najmekše pamuk kiflice za doručak sa najmilijim

Nakon što pripremite ove kiflice niti jedan drugi recept vam više neće trebati. Ovo su najmekše kiflice koje ste jeli. 

Objavljeno: 18.04.2020. u 07:58
get url
text

Za njih vam je potrebno:

- 900 grama brašna tip 500
- kesica suhog kvasca, sedam grama
- dvoje jaja
- 400 miliitara toplog mlijeka
- 180 mililitara ulja
- kašika šećera
- kašičica soli

Pomiješajte toplo mlijeko, ulje, dva bjelanceta, kašiku šećera i kvasac, zatim postepeno dodajite brašno i so, pa miješajte i dodajite još brašna dok miješate.

Na pobrašnjenoj podlozi umijesite tijesto uz dodavanje brašna po potrebi. Stavite nauljeno tijesto u posudu koju ste premazali uljem, poklopite najlonom i ostavite na toplo mjesto da tijesto nadođe.

Nakon što je tijesto stajalo sat i po, do dva sata prebacite ga na pobrašnjenu podlogu i izrežite na manje komade. Naparvite loptice i pokrijte ih najlonom, vadite jednu po jednu dok pravite kiflice.

Od loptica razvaljajte četvrtaste oblike, stavite sir, te napravite rezove duž tijesta nožićem a zatim urolajte kiflice. Stavite ih u tepsiju na papir za pečenje i pokrijte krpu te ostavite da odstoje dok se rerna ugrije.

Rernu upalite na 190 stepeni, premažite kiflice žumancetom i stavite na pečenje.

Pecite ih na 180 nstepeni dok ne porumene, oko 15 minuta. Uživajte u svojim mehkim kiflicama.