open-navfaktor-logo
search
Chelseajeva "šefica"
Najmoćnija žena u fudbalu ne žali novac kako bi Lampardu sastavila tim za budućnost
Marina Granovskaia (45) glavna je šefica u Chelseaju, a u klubu iz Londona, koji je u vlasništvu bogatog ruskog oligarha Romana Abramoviča, skoro da se ništa ne dešava bez njene dozvole.
21.07.2020. u 19:54
get url
text

Ne tako davno list Times je Granovskaiju proglasio najmoćnijom ženom u fudbalu, a ona je nedavno u redove Chelseaja dovela 24-godišnjeg njemačkog reprezentativca Timu Wernera.

Ipak, čini se da bi naredna "žrtva" šefice londonskih Plavaca mogao biti Wernerov zemlja Kao Havertz, mladi napadač Bayern Leverkusena na kojeg su oko bacili brojni evropski velikani.

No, malo ko od njih u vrijeme pandemije može udvoljiti zahtjevima Apotekara o čijem poslovanju brine stari fudbalski lisac Rudi Völler.

U narednim danima trebao bi se, prema pisanju Bild, održati sastanak predstavnika Chelseaja i Bayera, a čini se da novac neće biti problem za Chelsea koji je prije Wernera angažovao i Marokanca Hakima Ziyecha.

Nijemac je plaćen Leipzigu 53 miliona, Ziyech Ajaxu 40 miliona, a pretpostavlja se da će bundesligaš iz Leverkusena pristati na transfer samo ukoliko Chelsea ponudi 100 miliona eura.

To i ne bi trebao biti veliki problem za klub sa Stamford Bridgea kojem je šefica za fudbalske transfere ranije osigurala desetogodišnji ugovor s Nikeom, prema kojem Chelsea godišnje naplati 67 miliona eura! Ako se tome doda još 115 miliona od prodaje Edena Hazarda Realu, jasno je da je Granovskaia, koja od 2013. godine sjedi u izvršnom odboru Chelseaja, još ranije osigurala novac za dovođenje jednog od najtalentovanijih mladih napadača u svijetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.