open-navfaktor-logo
search
Traže se vlasnici
Najnovije obećanje premijera Forte: Hoće li stambeno naselje pomesti firme u bivšoj fabrici Vaso Miskin Crni?
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto je obećao da će na mjestu bivše fabrike Vaso Miskin Crni izgraditi najljepše naselje u gradu.
12.07.2022. u 07:44
get url
text
Vaso Miskin Crni

- Ako nađemo zajednički jezik sa vlasnicima parcela na ovoj lokaciji, u što ne sumnjam, s obzirom na to da se i njima nude velike mogućnosti na ovoj lokaciji, tvrdim da će Sarajevo dobiti najljepše moguće naselje kojim će se zadovoljiti sve potrebe građana - poručio je Forto.

Prema informacijama koje smo dobili iz Službe za imovinsko-pravne i geodetske poslove i katastar nekretnina Općine Novo Sarajevo, bivša fabrika Vaso Miskin Crni je vlasništvo više privrednih subjekata, a ko su vlasnici i oni ne znaju.

Faktor je nezvanično saznao da ima oko 14 vlasnika zgrada i parcela u bivšem krugu fabrike Vaso Miskin Crni.

{$galerijaFotografija}

Tu se nalaze deseci prodavnica i firmi od Binga, Rama Glasa, YISK-a, Bajsika, Philipsa, prodavnica keramike, namještaja, prodavnica kućnih ljubimaca do buvlje pijace i nekoliko stanova koji su također privatizovani.

Prilikom obilaska ove lokacije u razgovoru sa stanarima u starim trošnim prizemnim zgradama rekli su nam da o inicijativi kantonalnog premijera Forte ne znaju ništa.

- Stanujem ovdje još od prije rata i stan nam je dodijeljen kao privremeni smještaj i ovdje sam i danas i otkupili smo stan. Od tog dana kada smo uselili pa evo do danas svi su obećavali da će ovo rušiti, ali nisu. Sumnjam da će političari ispuniti i najnovije obećanje - kazala nam je vlasnica stana u krugu bivše fabrike Vaso Miskin Crni.

Ni zaposleni u raznim firmama i prodavnicama na ovom mjestu nisu znali ništa o inicijativi Forte da će se graditi naselje.

Kažu da je u krugu fabrike već napravljena zgrada sa 26 spratova "Sarajevo Tower", pa je moguće da žele nastaviti sa izgradnjom zgrada na ovoj atraktivnoj lokaciji.

Zemljište Vase Miskina, 06.07.2022.
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.