open-navfaktor-logo
search
Bivši Zmaj
Najskuplje pojačanje u historiji Herthe grije klupu, Ibišević poručio: Nemam poseban tretman
Nekadašnji fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević briljira u nastavku bundesligaške sezone u kojoj je pauza trajala više od dva mjeseca zbog pandemije koronavirusa.
23.05.2020. u 11:28
get url
text

Nakon što se u prošlom kolu upisao u strijelce u gostujućoj pobjedi nad Hoffenheimom od 3:0, kapiten berlinske Stare dame sinoć je zablista u gradskom derbiju protiv Uniona.

Ibišević je u 52. minuti pogodio za 1:0, a već u narednoj je upisao asistenciju za Lukebaija. Fantastičan nastup potvrdio je još jednom asistencijom u 61. minuti za Cunhu.

VEZANI TEKST - Hertha gazduje Berlinom, Ibiševićeva noć iz snova

Zbog sjajnih partija u nekadašnjeg Zmaja na klupi je sinoć sve do 75. minute sjedilo najskuplje pojačanje u historiji berlinskog kluba Krzysztof Piatek.

Poljski napadač je u igru ušao upravo umjesto Vedada Ibiševića, o kojeg se sudeći prema nastupima u posljednje dvije utakmice dobro ogriješio Jurgen Klinsmann. Pod vođstvom Bruna Labbadije Vedo za sada igra fenomenalno...

- Sa Labbadijom imam korektan odnos. Zna kakav sam napadač, sarađivali smo već u Stuttgartu, a ulio mi je i dodatno samopouzdanje. Nemam poseban tretman. Samo sam iskoristio šansu koju sam dobio - kazao je Ibišević nakon utakmice za DAZN.

Ovoga puta gol nije proslavio grleći se sa saigračima.

- Bilo je mnogo spekulacija i priče o toj proslavi. Svi imaju svoje mišljenje. Sada sam odlučio da proslavim gol na drugačiji način, a kako će biti sljedeći put, vidjet ćemo - naglasio je iskusni bh. napadač, koji je jučer bajramskim paketićima i bajramlukom obradovao 220 djece u rodnoj Vlasenici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.