open-navfaktor-logo
search
Nakon četiri godine
Najstariji trener u bh. fudbalu podnio ostavku
Poraz koji je proteklog vikenda Stupčanica doživjela od SAŠK Napretka rezultirao je ostavkom šefa stručnog štaba ekipe iz Olova Ahmeta Degirmendžića.
13.10.2020. u 15:05
get url
text

Najstariji trener u Bosni i Hercegovini (rođen 1938. godine) odlučio je podnijeti ostavku na poziciju šefa struke koju je obavljao u protekle četiri godine.

- Četiri godine koje nam je podario naš profesor hadži Ahmet Degirmendžić, četiri su godine radosti, četiri godine koje će ostati upisane u klupsku historiju, gdje je naš hadžija vodeći ekipu u vitrine našeg kluba donio duplu krunu (osvojeno prvenstvo ZDK i Kup ZDK), ali to nije bilo sve, pa nam je ove godine zajedno sa svojom ekipom odbranio naslov KUP-a ZDK, i sa svojom ekipom zauzeo treće mjesto kao novajlija u ligi - saopćili su iz NK Stupčanica putem zvanične Facebook stranice.

- Sa sigurnošću možemo reći da bi napao i na prvo mjesto, da prvenstvo nije prekinuto zbog COVID-19, poznavajući njegov rad, upornost i sposobnost. Hadžija je isto tako kroz koordinaciju u omladinskim selekcijama, zaslužan i za osvajanje prvog mjesta naših juniora za sezonu 2018/2019 jer je poznat kao trener koji gradi klub na mladim igračima - dodali su iz Stupčanice, te se Degirmendžiću zahvalili na svemu sto je uradio za ovaj klub.

Još nije poznato ko će Degirmendžića naslijediti na mjestu šefa stručnog štaba NK Stupčanica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.