"Solidno znanje"

Najtraženiji ubica u dobroj kondiciji: Gačiću izdat certifikat za ličnog trenera

Objavljeno: 11.02.2019. u 17:18

Miroslav Bundalo, predsjednik Fitnes saveza RS-a potvrdio je da je Gačić, bez ikakvih problema, kao i svaki drugi polaznik, okončao obuku, te da je pokazao sasvim solidno znanje, jer je vjerovatno trenirao u zatvoru

Odbjegli višetruki ubica Edin Gačić (43), trenutno najtraženiji čovjek u BiH, prije dvije godine trenirao je u Banjoj Luci i stekao certifikat za sportskog instruktora odnosno ličnog trenera.

Dozvolu su mu u decembru 2017. godine izdali Fitness savez RS-a i kompanija UL-Fit Sport, a čak mu je odobren i popust "na osnovu dugogodišnjeg iskustva u radu s ljudima".

Miroslav Bundalo, predsjednik Fitnes saveza RS-a potvrdio je Nezavisnim da je Gačić, bez ikakvih problema, kao i svaki drugi polaznik, okončao obuku, te da je pokazao sasvim solidno znanje, jer je vjerovatno trenirao u zatvoru.

Bundalo je rekao i da je čuo da je riječ o čovjeku koji je bio u zatvoru, te da mu to nije bilo drago, ali da nije bilo nikakve prepreke da mu se omogući da završi obuku, jer je on tada bio slobodan čovjek.

Gačić je, prema njegovim riječima, instruktorima kazao kako mu je certifikat potreban, jer ima namjeru da negdje ide da radi na brodu, te da niko od ljudi koji su s njim radili nisu imali nikakvih problema u radu s njim.

Gačić, koji je odrobijao dva ubistva, u bjekstvu je još od 4. februara nakon što je ubio trgovca Sauda Sultanića (39) u njegovoj prodavnici u Podorašcu kod Konjica. Potom je u subotu u večernjim satima u mjestu Suhodol, kod Tarčina, izrešetao pripadnika FUP-a Mahira Begića (46).

Vlada Kantona Sarajevo na jučerašnjoj vanrednoj sjednici je odlučila da će za informacije koje bi mogle dovesti do njegovog hapšenja ponuditi novčanu nagradu, a prema riječima kantonalnog premijera Edina Forte, tačan iznos će biti utvrđen sutra, a radi se o iznosu od najmanje 50.000 maraka ili većoj.

Izvor:   Faktor/Nezavisne

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije