open-navfaktor-logo
search
Pojačanje za Juventus
Nakon Formule 1 preuzima "volan" kod Pjanića i Ronalda?
Aktuelni prvak Italije u potrazi je za novi generalnim direktorom, a Arrivabene, koji se u upravi kluba nalazi od 2012. godine, jedan je od kandidata za upražnjenu poziciju
Maja Radević
03.10.2018. u 10:53
get url
text

Zanimljiv transfer na sportskoj sceni mogao bi se desiti u narendim danima. Kako pišu italijanski i svjetski mediji, Ferrarijev timski šef Maurizio Arrivabene mogao bi "uskočiti" u "bolid" Stare dame koji je proteklih sezona bez konkurencije u Italiji.

Italijanski dnevni list La Repubblica prvi je plasirao ovu informaciju, a sve je pokrenuo odlazak 61-godišnjeg Giuseppea Marottaa sa pozicije generalnog direktora kluba za koji nastupa i bh. reprezentativac Miralem Pjanić, a koji je ovoga ljeta angažovao i Cristiana Ronalda.

Aktuelni prvak Italije u potrazi je za novi generalnim direktorom, a Arrivabene, koji se u upravi kluba nalazi od 2012. godine, jedan je od kandidata za upražnjenu poziciju.

Jedan od razloga zbog kojih bi Arrivabene vrlo lako mogao biti jedan od kandidata za generalnog direktra Juventusa jeste i činjenica da nije u najboljim odnosima sa tehničkim direktorom Ferrarija Mattijom Binottom, otkako je preminuo šef Ferrarija Sergio Marchionne.

Ipak, Andrea Agnelli dao je jednu zanimljivu izjavu, koja baš i ne ide u prilog Arrivabeneu.

- Klupsko rukovodstvo želi mlađe ljude koji će se pobrinuti da Juventus i dalje ostane veliko ime u Evropi - kazao je Agnelli.

U Italiji kruže informacije da će mjesto novog generalnog direktora biti najvjerovatnije povjereno 46-godišnjem Pavelu Nedvedu, sadašnjem potpredsjedniku kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.