open-navfaktor-logo
search
Donesena odluka
Nakon HNK i u ZHK zabrana kretanja van mjesta prebivališta
Nakon što je Hercegovačko-neretvanski kanton donio naredbu o zabrani kretanja građana van mjesta prebivališta, isto su uradili i u Zapadnohercegovačkom kantonu.
10.04.2020. u 17:25
get url
text

Na današnjoj sjednici Štaba civilne zaštite ZHK donesena je naredba kojom se zabranjuje kretanje van svog mjesta prebivališta osobama s prostora ZHK osim u svrhe odlaska na posao ukoliko je to neophodno, za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb, osobe koje vrše opskrbu navedenih područja i za osobe koje iz vitalnih porodičnih razloga pružaju njegu djeci ili starijima ili obavljaju kupovinu životnih namirnica za njih.

- Za osobe koje trebaju dozvole zbog odlaska na posao i one koji vrše opskrbu navedenih područja, propusnice će izdavati odgovorne osobe u pravnoj osobi. Ukoliko osoba pruža zaštitu djeci ili starijim osobama, odnosno vrši nabavku osnovnih životnih i medicinskih potrepština , dozvolu će izdavati lokalni štab uz davanje potpisane izjave - rečeno je iz Štaba.

Naredba se primjenjuje od 5 sati 11. aprila 2020. godine.

Također, naređuje se Upravi za inspekcijske poslove ZHK angažiranje svih raspoloživih resursa i poduzimanje svih mjera s ciljem maksimalnog pooštravanja kontrole nad provedbom svih naredbi Štaba vezanih za epidemiju korona virusa.   

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.