open-navfaktor-logo
search
Zanimljiv komentar
Nakon "nebeskog skoka" Cristiano Ronaldo se usporedio sa NBA legendom
Portugalski fudbaler je u prilogu fotografija s meča protiv Sampdorije napisao "CR7 Air Jordan" i tako sebe usporedio s legendarnim Michaelom Jordanom
19.12.2019. u 08:03
get url
text

Pogotkom u finišu prvog poluvremena utakmice 17. kola italijanske Serie A Cristiano Ronaldo je sjajnim udarcem glavom centaršut Alexa Sandra pretvorio u 1:2 za Juventus na gostovanju kod Sampdorije.

Fantastičnim odrazom Portugalac je loptu uspio "zakačiti" na visini od 256 centimetara, a upravo je to bila tema brojnih medija nakon susreta u kojem je aktuelni prvak Italije izborio 13. ovosezonsku pobjedu.

Kasno sinoć oglasio se i sam Ronaldo. Napadač je na društvenim mrežama objavio fotografije u trenutku postizanja gola koji se kasnije ispostavio kao pobjednički, ali ono što je zanimljivije od svega je kratak opis.

VEZANA VIJEST - Impresivan skok Ronalda: Pogodio je mrežu s 256 centimetara visine

Naime, portugalski fudbaler je u prilogu fotografija s meča protiv Sampdorije napisao "CR7 Air Jordan" i tako sebe usporedio s legendarnim košarkašem Michaelom Jordanom.

Najbolji košarkaš svih vremena skoro je uspijevao da lebdi u zraku, a i Ronaldo se sinoć, izračunali su Italijani, u zraku uspio zadržati 1,5 sekundi.

Osim toga legendarni MJ i CR7 imaju još jednu zajedničku stvar. Sponzor im je tokom karijere bio Nike.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.