open-navfaktor-logo
search
Video poruka
Nakon oporavka obratio se javnosti: Princ Charles progovorio o svojoj borbi s koronavirusom
Britanski mediji početkom sedmice su javili kako se princ Charles (71) oporavio od koronavirusa, a isto je potvrdila i kraljevska porodica.
01.04.2020. u 19:18
get url
text

Prvi u redu za prijestolje imao je tek blage simptome, a Britancima i svijetu obratio se video porukom te opisao svoje iskustvo s virusom.

- Svima nam je ovo još uvijek nešto novo. Čudno je i frustrirajuće kad ste bolesni, a vaša porodica i prijatelji ne smiju do vas i ne mogu vam pomoći. Srećom nisam imao teške simptome i dobro sam. U ovim teškim vremenima misli mene i moje supruge su uz sve one koji su zbog pandemije virusa izgubili svoje najbliže. Kao i uz one koji su sami bolesni te su usamljeni i izolirani - rekao je između ostalog princ.

Charles se odlučio testirati nakon što je saznao da je princ Albert od Monaka (62) pozitivan na COVID-19. S njim je bio u kontaktu, tačnije sjedio je nasuprot njega na jednom događaju u Londonu. Obraćanje je iskoristio i kako bi izrekao zahvale svima zdravstvenim radnicima, volonterima te komšijama koji brinu o starijima u vrijeme pandemije.

- Oni ulažu herojske napore, izlažu se riziku i čine sve u ovim trenucima kako bi spašavali naše živote. Ponosni smo na vas. Za sve nas ovo je jedna nova situacija, izazov s kakvim se ranije nismo susretali. Opasnost za naše zdravlje i ekonomiju. Niko od nas ne može reći kad će sve ovo proći, ali proći će. Dok se to ne dogodi moramo imati nade, vjere u sebe i u druge i veseliti se budućim, boljim i sretnijim vremenima koja će doći - zaključio je Charles u svom obraćanju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.