open-navfaktor-logo
search
Superkup Evrope
Nakon penal lutrije Liverpool osvojio još jedan evropski trofej
Pehar Superkupa Evrope putuje u Liverpool, nakon što su Redsi poslije boljeg izvođenja penala savladali Chelsea
14.08.2019. u 23:46
get url
text

Fudbaleri Liverpoola osvojili su Superkupe Evrope nakon što su večeras u Istanbulu, na stadionu Bešiktaša, poslije boljeg izvođenja penala savladali Chelsea.

Ekipa Franka Lamparda bila je bolji tim u prvom dijelu utakmice. Vezni red Plavaca ozbiljno se nametnuo aktuelnom prvaku Evrope koji nije uspijevao u tom dijelu utakmice da parira večerašnjem rivalu.

Bolju igru u prvih 45 minuta igre tim iz Londona krunisao je pogotkom Oliviera Girouda devet minuta prije kraja utakmice poslije lijepe asistencije Christiana Pulišića.

Nezadovoljan igrom svojih izabranika Jurgen Klopp je već u 46. minuti odlučio napraviti prvu izmjenu, umjesto Oxlace-Chamberlaina na teren je ušao Firmino. Samo dvije minute kasnije brazilski napadač asistirao je Maneu za izjednačenje rezultata.

{$galerijaFotografija}

Iako su do isteka 90. minute Redsi imali još nekoliko jako dobrih prilika, rezultat se nije mijenjao, a glavni krivci za to su Kepa ali i sreća koja je bila na njegovoj strani.

Imao je i Chelsea dobru priliku u 82. minti preko Pedra, no odbrana Liverpoola je odlično reagovala u ovoj situaciji i otklonila opasnost.

Samo dvije minute kasnije zatresla se mreža iza leđa Adriana, ali je Mount bio u nedozvoljenoj poziciji, pa je francuska sudinica Stéphanie Frappart poništila ovaj pogodak, a rezultat se do isteka sudijske nadoknade nije mijenjao.

Po jedan gol vidjeli smo i u produžecima. U petoj minuti nastavka ponovo su za Plavce kobni bili Firmino i Mane. Uloge su bile iste, Firmino asistent, Mane egzekutor.

Ipak, šest minuta kasnije Adrian je skrivio penal, a Frappart je pokazala na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Jorginho.

Dvije ozbiljnije prilike u drugom produžetku imali su Mount i Pedro, ali se rezultat nije mijenjao.

Pobjednika je odlučila penal lutrija. Sve o posljdnje serije nije bilo promašaja, da bi udarac Abrahama u petoj seriji odbranio Adrian.

20190814_2_37762224_46795862.jpg
1 od 41
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.