open-navfaktor-logo
search
Čekaju protivnika
Nakon plasmana Barce u finale Kupa kralja oglasio se i Miralem Pjanić
Fudbaleri Barcelone su u srijedu navečer, poslije produžetaka, s 3:0 savladali Sevillu na Nou Campu i tako se plasirali u finale Kupa kralja, gdje čekaju boljeg iz dvoboja Athletic Bilbao - Levante čiji je prvi meč završen 1:1, dok se drugi igra večeras od 21 sat.
04.03.2021. u 07:38
get url
text

VEZANI TEKST - Barcelona nadoknadila 0:2 i izborila finale: Pique i Ter Stegen zasjenili Messija

U sastavu katalonskog tima nije bilo povrijeđenog bh. reprezentativca Miralema Pjanića koji je u rasponu od svega nekoliko dana propustio dva duela sa Sevillom, jedan u La Ligi, a drugi u Kupu kralja.

Ipak, Zmaj se nije zaboravio oglasiti na društvenim mrežama nakon što se njegov tim šesti put u posljednjih sedam sezona plasirao u finale najmasovnijeg klupskog takmičenja u Španiji.

- Kada ste Barca, onda vam ne treba više nego da vjerujete. U finalu smo, naprijed! - napisao je Pjanić nakon što je Barcelona uspjela nadoknaditi poraz od 2:0 iz prvog meča.

Podsjećanja radi, Barcelona je već u 12. minuti susreta golom Ousmanea Dembelea povela 1:0, da bi Marc-Andre Ter Stegen u 73. minuti odbranio penal Lucasu Ocamposu, a gol Gerarda Piquea iz četvrte minute sudijske nadoknade domaćinu donio produžetke.

Prvog finalistu ovosezonskog izdanja Kupa kralja riješio je pogodak danskog napadača Martina Braithwaitea u petoj minuti prvog produžetka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miralem Pjanić (@miralem_pjanic)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.