open-navfaktor-logo
search
Novi-stari selektor
Nakon porodične tragedije Luis Enrique se vratio na klupu Španije
Luis Enrique sa na klupu fudbalske reprezentacije Španije vraća poslije pet mjeseci, nakon što se sa funkcije povukao zbog porodične tragedije
19.11.2019. u 14:10
get url
text

Luis Enrique ponovo je selektor fudbalske reprezentacije Španije, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije koju je organizovao Fudbalski savez Španije, javlja Anadolu Agency (AA).

Prije pet mjeseci radi porodične tragedije Enrique se povukao s mjesta selektora te je nacionalni tim, s kojim je izborio plasman na EURO 2020, vodio njegov pomoćnik Robert Moreno.

On je sinoć poslije trijumfa nad Rumunijom (5:0) u posljednjem kolu kvalifikacija, kako navode mediji u Španiji, sa suzama u očima saopštio igračima da više nije selektor. Kazao je ”ne želim stajati na putu prijatelju i savezu”.

- Luis Enrique se vraća na selektorsku funkciju. Niko nije prevaren. Kada je Enriqeu odlučio da odstupi rekli smo mu da su mu vrata reprezentacije otvorena kada god poželi i bude spreman za povratak. S Enriqueom sam razgovarao kada mu je preminula kćerka, u oktobru i jučer. Moreno je kontaktirao s njim i on nam je saopštio da se Enrique želi vratiti - rekao je Luis Rubiales, predsjednik FS Španije, dodavši da je Moreno odradio dobar posao u kvalifikacijama za EURO 2020, ali i ”vođa ovog projekta je Enrique i nastavit će ga i na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

Nakon sinoćnje utakmice s Rumunijom Moreno se nije pojavio na konferenciji za medije, a niti jedan reprezentativac Španije nije htio dati izjavu medijima u znak podrške treneru koji je im je u svlačionici rekao "dobio sam otkaz".

Španija je u kvalifikacionoj grupi F osvojila prvo mjesto s 26 bodova, pet više od drugoplasirane Švedske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.