Četvrtak, 07.12.2023.
FOTO: Damir Hodžić

Nakon prekida radova: Nastavljena gradnja kružnog toka kod GRAS-a

Nakon dvadesetak dana od prekida radova danas je nastavljena gradnja kružnog toka kod sarajevskog GRAS-a.

VEZANI TEKST - Počela gradnja kružnog toka kod GRAS-a

Kako smo saznali u građevinskoj firmi Mevludin Commerc, koja je izvođač radova, do prekida radova došlo je zbog toga što državne firme nisu završile posao oko izmještanja svojih instalacija. Radi se Elektroprivredi, Vodovodu i kanalizaciji i drugim državnim preduzećima, što je stara boljka nakon početka bilo kojih radova infrastrukture, pojašnjavaju iz firme Mevludin Commerc.

U martu ove godine potpisan je okvirni sporazum za izvođenje radova na izgradnji kružnog toka kod kantonalnog preduzeća GRAS, na spoju ulica Džemala Bijedića i Srđana Aleksića.

Riječ je o projektu čija je vrijednosti 1.455.000 maraka. Radovi su počeli 12. juna 2023. godine, a trebali bi se okončati do 12. juna 2024. godine.

Sporazum su potpisali načelnik Općine Semir Efendić, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i predstavnik izvođača radova firme Mevludin Commerc d.o.o. Sarajevo Elvir Bučan.

- Nastojat ćemo da ovaj projekat završimo u što kraćem roku i što kvalitetnije. Projekat je jako složen, samim tim što je velika frekvencija saobraćaja. Nadam se da ćemo uspjeti, naše dugogodišnje iskustvo nalaže da smo spremni i da možemo odgovoriti zadatku - kazao je prilikom potpisivanja ugovora Bučan.

Radi se o prvom, od dva kružna toka koja će se u ovoj godini graditi u ulici Džemala Bijedića, gdje je ranije urađena rekonstrukcija i proširenje kilometar saobraćajnice sa dvije na četiri trake i kružnim tokom na ulazu u Bingo City Centar Sarajevo.

Načelnik Efendić je tom prilikom rekao da se radi o primarnom gradskom saobraćaju kroz općinu Novi Grad, te da je ulica Džemala Bijedića drugi koridor koji se otvara kroz Novi Grad, pored bulevara Meše Selimovića, glavne saobraćajnice kojom se odvija tramvajski saobraćaj.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh