Nakon pucnjave i tuče u Zenici: Policija još traga za napadačima

Objavljeno: 19.06.17 u 16:12 Autor: B. P.

Zenička policija još traga za Sedinom H. i Vedranom H. iz Zenice koji se sumnjiče da su jučer najprije pucali prema Asimu Č, a potom ga pretukli u zeničkom naselju Babina rijeka. 

FOTO: ZENICA BLOG
FOTO: ZENICA BLOG

Napadači su oko 15.15 sati u ulici Prve zeničke brigade broj 13 prvo iz pištolja pucali prema Asimu Č.

Nakon toga, Sedin H. i Vedran H. su ga fizički napali i udarili nekoliko puta, a potom pobjegli.

Napadnuti Asim Č, kako saznajemo, nije povrijeđen prilikom pucnjave, ali je u tuči zadobio lakše povrede, te otišao u Kantonalnu bolnicu u Zenici, kako bi mu se ukazala ljekarska pomoć.

VEZANI TEKST - Zenica: Pucali na muškarca, a potom ga pretukli

- Jučer u 15.25 sati u Odjel urgentne medicine primljen je A. Č. iz Zenice zbog povreda koje su mu nanesene tupim predmetom u predjelu glave, prilikom fizičkog napada. Konstatovane su mu lakše tjelesne povrede, te je on nakon dijagnostičke i terapijske obrade, pušten na kućno liječenje - kazala nam je Aida Buro, glasnogovornica zeničke Kantonalne bolnice. 

Kako nezvanično saznajemo, sva trojica učesnika incidenta odranije su poznati policiji i u ovom slučaju se najvjerovatnije radi o nekim "neriješenim računima" među njima. 

Odmah nakon prijave, na mjesto događaja izašli su policajci i obavili uviđaj, te se intenzivno radi na pronalasku osumnjičenih.