Nakon rezolucije: Čavić očekuje da MUP RS-a istjera štab NATO-a iz Butmira

Objavljeno: 20.10.17 u 12:41 Autor: B. S.

Lider NDP-a Dragan Čavić pozvao je danas predsjednika RS-a Milorada Dodika da bez oklijevanja 19. novembra u RS-u sprovede referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH, uz ocjenu da će u protivnom biti okarakterisan kao najveći izdajnik, kukavica i bijednik.

Dragan Čavić
Dragan Čavić

- Referendum se mora održati 19. novembra i njime treba da se ukine Sud i Tužilaštvo BiH – istakao je Čavić.

Podsjetio je da je odluka o referendumu objavljena u Službenom glasniku RS-a i da je od tada počeo da teče rok od 50 dana za njegovo održavanje, te napomenuo da je već prošlo više od polovine vremena.

Čavić je kazao da i pored toga Komisija za sprovođenje referenduma, na čijem je čelu Željko Mirjanić, nije ništa uradila, a obavezni su da, između ostalog, donesu poslovnik o radu, usklade rad po opštinama, osiguraju glasački materijal...

- NDP podržava sve što je definisano zakonom, pa tako i održavanje referenduma. Nema više vremena za čekanje. Dosta je njihovih manipulacija. Postoji stenogram sa skupštine kada je Dodik izjavio da garantuje da će referendum biti sproveden i pozivam ga da tu garanciju ispuni i da odmah počnu aktivnosti – kazao je Čavić.

Naglasio je i da njegova stranka priprema krivične prijave protiv članova Komisije za sprovođenje referenduma, ukoliko budu opstruisali posao. Čavić je danas iznio i podatak da se ulaz u NATO štab u Butmiru nalazi na teritoriji RS-a, odnosno u Istočnom Sarajevu, te poručio kako očekuje da MUP RS-a, nakon što na snagu stupi usvojena Rezolucija o vojnoj neutralnosti RS-a, "istjera NATO sa teritorije RS-a".