open-navfaktor-logo
search
Potvrdio Alpine F1
Nakon saobraćajne nesreće Fernando Alonso pušten iz bolnice
Bivši svjetski prvak u Formuli 1 Španac Fernando Alonso (39) pušten je na kućno liječenje nakon operacije čeljusti, objavila je njegova ekipa Alpine F1.
15.02.2021. u 20:54
get url
text

Španac je bio podvrgnut operaciji gornje čeljusti, nakon što je doživio saobraćajnoj nesreću u Švicarskoj kada ga je udario automobil dok je vozio bicikl. Nesreća se dogodila u blizini njegove kuće u Luganu, a Španac je odmah prevezen u bolnicu, gdje je operisan.

VEZANI TEKST - Drama u Švicarskoj: Fernando Alonso doživio nesreću vozeći bicikl

- Nakon perioda prosmatranja, Alonso je otpušten na kućno liječenje - navodi se u saopćenju tima Alpine (bivši Renault).

- Alonsu sada slijedi kratki pariod potpunog odmora prije nego što će postupno nastaviti s treninzima za pripremu za početak sezone - dodali su iz Alpinea.

Španac je na društvenim mrežama objavio kako je dobro i kako se raduje početku nove sezone.

Alonso je oba naslova svjetskog prvaka osvojio za upravljačem Renaulta (2005. i 2006.), a u istom se timu, samo s promijenjenim imenom, vraća u svijet Formule 1 iz kojeg je izbivao dvije godine, okušavajući se u drugim vidovima automobilističkog sporta, kao što su nastupi na kultnoj utrci Indianapolis 500 i na Reliju Dakar.

Ukupno je u karijeri nastupio na 314 utrka, upisavši 32 pobjede.

Nova sezona SP-a u Formuli 1 započet će utrkom za Veliku nagradu Bahraina 28. marta, a na istoj će stazi sredinom sljedećeg mjeseca biti održane i predsezonske testne vožnje, prenosi Fena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.