Kadrovska rješenja

Nakon savjetničke pozicije kod Drljače, Arapović dobio novi zadatak Vlade FBiH

Objavljeno: 17.01.2019. u 14:06

Adis Arapović savjetnik federalnog ministra Veska Drljače imenovan je za člana Radne grupe za usaglašavanje stavova oko uredbe koja se tiče polaganja ispita kandidata za državnu službu u FBiH

Adis Arapović

Na današnjoj sjednici Vlade FBiH u Mostaru, u okviru kadrovskih rješenja, u Radnu grupu za usaglašavanje stavova, u vezi s Prijedlogom uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o uslovima, načinu i programu za polaganje ispita općeg znanja i stručnog ispita za kandidate za državnu službu u FBiH, su imenovani Refik Begić (predsjednik), Enver Išerić, Pero Matijević, Hasan Ganibegović, Mirjana Vučić i Adis Arapović.

Inače, Arapović je nedavno postao savjetnik odlazećeg dopremijera FBiH Veska Drljače, koji je ministar rada i socijalne politike.  Arapović je na Općim izborima bio šef Izbornog štaba u Savezu za bolju budućnost. On je bio na listi SBB-a za Zastupnički dom FBiH, ali nije dobio dovoljan broj glasova da postane federalni parlamentarac.

Podsjećamo, da je Arapović, kao višegodišnji projekt menadžer Centra civilnih inicijativa, bio žestok kritičar Vlade FBiH, posebno premijera Fadila Novalića. Nakon napuštanja ove nevladine organizacije postao je kadar SBB-a, a sada i aktuelnog sastava Vlade FBiH koji je godinama žestoko kritikovao.

Vlada Federacije BiH danas je za učešće u radu i odlučivanju na skupštinama privrednih društava opunomoćila Kenana Osmanagića (Hrvatske pošte d.o.o. Mostar) i Stipu Buljana (UNIS Group d.o.o. Ilidža). Izmjenom postojeće odluke, u Komisiju za verifikaciju računa stare devizne štednje imenovana je Tanja Baličevac.

Vlada je donijela i odluke o utvrđivanju kriterija i raspisivanju javnog konkursa za izbor i nominovanje tri člana Nadzornog odbora Aluminij d.d. Mostar, kao i o poništavanju, ponovnom raspisivanju i utvrđivanju kriterija javnog konkursa za izbor i imenovanje dva člana Nadzornog odbora Zraka d.d. Sarajevo.

Data je prethodna saglasnost za imenovanje Ramiza Kikanovića za člana Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo u ime državnog kapitala, do isteka mandata ovog odbora, koji je započeo 26.8.2015. godine.

U Arbitražni tribunal u vezi sa odlukama Komisije SFOR-a i rješavanje zahtjeva za odštetu, iz Federacije BiH je imenovana Amra Hadžimustafić.

Danas je Vlada ovlastila Darka Marjanovića za zastupanje Fabrike duhana Mostar d.d. Mostar pred Općinskim sudom u Splitu, Stalna služba u Makarskoj, u nastavku sudskog spora koji se vodi u postupku priznavanja strane sudske odluke i to presude Općinskog suda u Mostaru od 22.8.2012. godine, vezano za nekretninu koja se nalazi u Republici Hrvatskoj (Gradac), za koju je ova fabrika iskazala potraživanje u svom pasivnom podbilansu.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije