navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Slavna glumica

Nakon što je godinama šutjela, Nicole Kidman progovorila o propalom braku sa Tomom Cruiseom

Nicole Kidman priznala je kako su ona i pet godina stariji Tom Cruise u vrijeme kada su snimali erotsku dramu Stanleyja Kubricka "Oči širom zatvorene", u kojem su glumili bračni par koji se suočava s nevjerom, imali idealan brak.

Objavljeno: 05.10.2020. u 22:52
get url
text

Film je izašao 1999. godine, a ubrzo nakon toga Kidman i Cruise predali su papire za razvod, pa su mnogi izvukli zaključak kako im je upravo Kubrickov hit donio probleme u brak.

Na pitanje novinara New York Timesa, je li se zbog nekih scena u filmu osjećala loše i je li to utjecalo na njen odnos sa tadašnjim suprugom, Nicole Kidman je kazala:

- Nakon snimanja tih scena znali smo ići voziti go-kart utrke. Iznajmili bismo cijelo trkalište za sebe i takmičili se do tri sata ujutro. Ne znam šta bih drugo rekla. Možda nemam sposobnosti osvrtati se i secirati naš odnos. Ili jednostavno ne želim – kazala je 53-godišnja glumica.

Nicole Kidman i Tom Cruise rastali su se 2001. godine, a tokom braka usvojili su dvoje djece - sina Connora i kćerku Isabellu.

Zvijezda serije "Male laži" prisjetila se i rada sa režiserom Stanleyjem Kubrickom koji je preminuo nedugo nakon završetka snimanja filma.

- Voljeli smo raditi s njim. Taj film snimali smo čak dvije godine. Imali smo dvoje djece i živjeli smo u kamp kućici, većinom se hraneći špagetama, koje je i Stanley često s nama jeo. Radili smo s najvećim režiserom i učili o životima, kao i kako uživati na setu – dodala je Kidman.