open-navfaktor-logo
search
Lakše povrede
Nakon što je napadnut nožem: Policajac upućen u samoizloaciju, oglasio se i Sindikat
Sudski policajac E. M., kojeg je danas u centru Sarajeva napao državljanin Italije, zadobio je lakše povrede, saopćeno je iz Sudske policije FBiH.
Merima Čustović
18.03.2020. u 16:26
get url
text

Napad se dogodio u 13.45 sati u ulici Maršala Tita u Sarajevu.

- Službenik sudske policije E. M. je zatekao muškarca kako u ulici Maršala Tita u Sarajevu uništava telefonsku govornicu, te ga je više puta upozorio da to ne čini, na šta se on oglušio i nožem napao na službenika sudske policije, koji ga je savladao i stavio pod kontrolu. Tom prilikom službenik sudske policije lakše je povrijeđen, što je konstatovano od ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo - naveli su iz Sudske policije.

Na mjesto događaja izašli su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, koji su obavili uviđaj, te utvrdili da se radi o državljaninu Italije. Potom su o svemu upoznate i nadležne institucije koje poduzimaju mjere protiv širenja virusa COVID - 19 radi poduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

- Radi mjera predostrožnosti i odlukom nadležnog ljekara, službenik sudske policije je stavljen pod zdravstveni nadzor, te je upućen i u samoizolaciju - naveli su iz Sudske policije.

Povodom napada na sudskog policajca oglasili su se i iz Sindikata služebenika Sudske policije u FBiH.

- Sindikat službenika Sudske policije FBiH najoštrije osuđuje današnji napad na policijskog službenika Sudske policije FBiH, koji se desio u ulici Maršala Tita, općina Centar. Napominjemo da su sve češći napadi na službenike Sudske policije FBiH i da je ovo treći napad u dva mjeseca na području Kantona Sarajevo. Sindikat službenika sudske policije FBiH apeluje na nosioce pravosudnih funkcija da najoštrije kazne bilo koji oblik napada na službenike Sudske policije FBiH - saopćeno je.

Alen Pozder, predsjednik UO Sindikata 

Iz Sindikata su kazali da daju punu podršku svim kolegama u vršenju službene dužnosti.

- I danas se pokazalo šta znači biti policijski službenik. Kada obučete policijsku uniformu postajete obilježeni u društvu i sama ta činjenica itekako daje na težini policijskog posla - navodi se u saopćenju koje potpisuje predsjednik Upravnog odbora Sindikata Alen Pozder.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.