open-navfaktor-logo
search
Drama na Palama
Nakon svađe, sjeo u djedov "golf" i namjerno udario oca i dvojicu sinova
Kako nezvanično saznajemo, najprije su se mladići međusobno sukobili, nakon čega su se u sve umiješali i njihov otac, odnosno djed
01.10.2018. u 17:16
get url
text

Policija iz Istočnog Sarajeva uhapsila je 21-godišnjeg M. Savića sa Pala, koji je, nakon svađe, "golfom 6", vlasništvo njegovog djeda, namjerno udario trojicu muškaraca, kojima je nanio tjelesne povrede. 

Kako je saopćeno iz PU Istočno Sarajevo, policiji je jučer prijavljeno da je nepoznata osoba automobilom "VW golf A-6" udarila Z. G., D. G., i V. G., nanijevši im tom prilikom povrede usljed kojih su sva trojica morala potražiti ljekarsku pomoć u bolnici u Kasindolu. 

Kako nezvanično saznajemo, najprije su se mladići međusobno sukobili, nakon čega su se u sve umiješali i njihov otac, odnosno djed.

Savić mlađi je tada izrevoltiran prethodnim sukobom, sjeo u automobil i namjerno se zaletio u oca i sinove. Oni, srećom, u ovom napadu nisu teže povriojeđeni i kako saznajemo, jedan od njih je već pušten na kućno liječenje. 

- Preduzimajući operativne mjere i radnje, policijski službenici pronašli su lice M. S. i vozilo koje je koristio, a čiji je vlasnik lice inicijala R. S. iz Pala. Pregledom spomenutog vozila, policijski službenici pronašli su vatreno oružje-pištolj, koje pripada vlasniku vozila. Nakon dokumentovanja predmeta protiv M. S. će Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti, dok će protiv R. S. biti preduzete mjere u skladu sa Zakonom o oružju i municiji Republike Srpske - saopćila je glasnogovornica PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.