open-navfaktor-logo
search
Protiv Indiane
Nakon teške povrede: Jusuf Nurkić na parketu nakon 485 dana
Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić bi se trebao vratiti na parket poslije dugog odustva zbog povrede (485 dana), a kojim je djelom rezultat i pandemija koronavirusa.
23.07.2020. u 15:57
get url
text

Centar Portland Trail Blazersa bio je spreman za povratak na teren, no epimedmiološka situacija u Sjedinjenim Američkim Državama produžila je Nurkićevo odusustvo iz najjače košarkaške lige na svijetu.

Prije negoli je doživio težak lom noge, reprezentativac naše zemlje bio je u odličnoj formi, što dokazuju i statistički podaci iz posljednjih 40 nastupa prije povrede.

Naime, u ovih 40 mečeva Nurkić je u prosjeku postizao 17,2 poena, a bilježio je i 10,6 skokova. Uz to je imao i 3,7 asistencija i 1,6 blokada po susretu. Centar, čiji povratak će definitivno biti jako važan za Blazerse koji se bore za play-off, pogađao je iz igre 53,7% šuteva, a realizovao je 79,6% slobodonih bacanja.

Brojni američki mediji proteklih dana su pisali kako je Nurkić bio itekako važan i za igru prve zvijezde tima Damiana Lillarda, pa s toga mnogi očekuju da će povratak bh. centar na parket itekako utjecati i na bolje i kvalitetnije partije njegovog timskog kolege, kojeg "bosanska zvijer" često oslovlja kao "brata".

Susret između Indiana Pacersa i Portland Trail Blazersa igra se večeras od 21.30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.