Nakon Trebinja ide u Mostar i Konjic: Danska YouTube zvijezda predstavlja ljepote Hercegovine

Objavljeno: 12.06.17 u 21:44

Rasmus Brohave (19), danska tinejdžerska "YouTube" zvijezda, danas boravi u Trebinju, gdje snima video-materijal o turističkim potencijalima ovog grada. 

Danski YouTuber oduševljen Hercegovinom FOTO: INSTAGRAM
Danski YouTuber oduševljen Hercegovinom FOTO: INSTAGRAM

On kaže da želi svoje pratitelje upoznati o svim ljepotama i znamenitostima Trebinja i Hercegovine. 

Brohave je novinarima kazao da je, osim prirodnih ljepota ovog grada, oduševljen i ljubaznošću građana i kuhinjom koja, kako kaže, podsjeća na talijansku.

YouTuber kaže da ljudi u Danskoj još misle da su Trebinje i Hercegovina ratna zona, te da video-snimcima želi da im pokaže pravu sliku ovog kraja.

Prema riječima Žarka Vica iz trebinjske Turističke organizacije, do saradnje je došlo preko jedne turističke agencije koja ima sjedište u Danskoj.

- Ideja je da se mlađoj publici u Danskoj predstavi šta nudi Trebinje, jer skandinavski turisti do sada nisu bili naročito zainteresirani za balkanske destinacije. Poseban naglasak je na avanturizmu, jer to želi naš mladi gost - kazao je Vico.

Mlada zvijezda danas je bio i na ronjenju u okolini grada, a planira i da leti paraglajderom, jer ga avanturizam posebno zanima.

Brohave će obići i Konjic i Mostar, a već je boravio u Dubrovniku.

 

#REKLAME / Første vlog fra Hercegovina er oppe på kanalen! Skynd dig ind og tjek den ud ☀️

A post shared by Rasmus Brohave (@rasmusbrohave) on

Mladi Danac video-zapisima na YouTubeu do sada je predstavio i Ameriku i Afriku, ambasador je UNICEF-a, a radio je reklame za najpoznatije svjeske brendove.