open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Nakon trijumfa nad Saudijskom Arabijom Šuman otkrio kojim segmentom igre nije zadovoljan
Rezultatski ne možemo biti nezadovoljni, sve je s tog aspekta bilo ok, ali mislim da ima još stvari koje mogu napredovati, rekao je bh. selektor
24.12.2019. u 20:05
get url
text

Prvi test na pripremama za EURO 2020 rukometna reprezentacija apsolvirala je uspješno, a kombinovani sastav naše selekcije slavio je sa 38:24.

Selektor Šuman bio je poprilično zadovoljan večerašnjom predstavom svojih izabranika.

- Igralo je nekoliko igrača koji su bili povrijeđeni i nisu nastupali u proteklim kvalifikacijama. Veoma je važno izabrati 18 igrača koji će putovati na Evropsko prvenstvo, ovo je bio svojevrsni test za ove igrače - kazao je Šuman, te dodao:

- Odmarali smo one iskusnije igrače. Oni koji su iznijeli teret kvalifikacija danas su imali fitnes trening. Rezultatski ne možemo biti nezadovoljni, sve je s tog aspekta bilo ok, ali mislim da ima još stvari koje mogu napredovati. To su šutevi "jedan na jedan", šutevi iz kontre, šutevi kada smo sami, šutevi na igrača više, sedam protiv šest. Sve to mora biti kvalitetnije da bismo se nosili sa snažnim protivnicima.

VEZANA VIJEST - Rukometni Zmajevi uspješni na prvom testu: Kombinovani tim bolji od Saudijske Arabije

Šuman je naglasio kako i igra u odbrani mora biti mnogo bolja.

- Odbrana mora biti mnogo bolja, ali opet i ovaj sastav koji je igrao pokazao je koliko je kvalitetniji od Saudijske Arabije - rekao je Šuman, te naglasio da će narednu provjeru njegovi izabranici imati 29. decembra, protiv reprezentacije Premijer lige.

- Plan je da će igrači koji će igrati za reprezentaciju PLBiH stići u hotel 28. decembra i odraditi jedan trening pred utakmicu - pojasnio je Šuman, uz opasku da će se ovaj susret igrati u KSC "Sabit Hadžić".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.