open-navfaktor-logo
search
Posla ima i za KCUS
Nakon tuče ugostitelja na Baščaršiji policija "rasvjetljava" incident, ljekari saniraju povrede
Do incidenta je navodno došlo jer su ugostitelji jedni drugima pravili probleme u poslu. Sarajevska policija se oglasila, ali bez navođenja detalja o samoj prirodi incidenta
22.07.2019. u 11:04
get url
text

U sarajevskoj ulici Trgovke na Baščaršiji u noći sa nedjelje na ponedjeljak došlo je do masovne tuče u kojoj su navodno učestvovali vlasnici ugostiteljskih objekata. Incident se dogodio nešto prije 21 sat, kada je počela vika i tuča, a gosti su počeli bježati iz objekata. 

Do incidenta je navodno došlo jer su ugostitelji jedni drugima pravili probleme u poslu. Sarajevska policija se oglasila, ali bez navođenja detalja o samoj prirodi incidenta. U saopćenju MUP-a se navodi da je jedna osoba teško povrijeđena. 

Prvu policijsku upravu su građani obavijestili o incidentu, nakon čega je obavljen uviđaj. 

-Došlo je do međusobne tuče između više lica. U navedenoj tuči lakše tjelesne povrede su zadobili A. P. rođena 1995. godine, A. D. rođen 1995. godine i E. D. rođen 1993. godine, svi iz Sarajeva.  Dok je teške tjelesne povrede zadobio N. D. rođen 1984. godine u Sarajevu. Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje je N. D. na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju zadržan na daljnjem liječenju - navodi se iz MUP-a.

Tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo je obaviješten o incidentu, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.