open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Nakon ubistva Ammara Kapidžića: Tužilaštvo KS zatražilo jednomjesečni pritvor za Iglicu i Šojku
Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, potom zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi njihovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti, kazala nam je Azra Bavčić
09.06.2019. u 15:58
get url
text

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je jednomjesečni pritvor za 23-godišnjeg Armina Iglicu i 19-godišnjeg Alema Šojku, koji su uhapšeni zbog ubistva Ammara Kapidžića.

- Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva KS predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za obojicu osumnjičenih. Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, potom zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi njihovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti - kazala nam je Azra Bavčić, glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva KS.

{$galerijaFotografija}

Podsjetimo, nakon sinoćnjeg ubistva Ammara Kapidžića u naselju Sokolović Kolonija, Iglica i Šojko uhapšeni su u selu Pervizi, a locirani su uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH.

Treća osoba koja se dovodi u vezu sa ubistvom Kapidžića je izvršila samoubistvo u selu Odžaci (općina Konjic). Radi se o 29-godišnjem Amelu Kurtiću, za kojeg se sumnja da je ubio Kapidžića.

Tužilaštvo KS privođenje ubistvo Kapidžić 09.06.2019
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.