Nakon udarca na Miami: Uragan Irma ugrozio nekretnine Noletu Đokoviću i Lepoj Breni

Objavljeno: 12.09.17 u 18:09

Uragan Irma nastavio je da pustoši Floridu i direktno pogodio Miami, jedan od najljepših gradova SAD-a, gdje brojne svjetske, ali i regionalne zvijezde imaju svoje raskošne nekretnine. 

Među onima koji strahuju za sigurnost svojih vila pred naletom jednog od najjačih uragana u historiji nalaze se Novak Đoković i pjevačica Lepa Brena.

Pogled na okean Đoković, trenutno šesti teniser na planeti, početkom ove godine je za 8,9 miliona kupio trosoban luksuzni stan u zgradi u Miami Beachu. Stan ima pogled na Atlantski okean, veliku terasu i bazen sa slanom vodom. Tu su još i fitnes centar, spa i automatski sistem za parkiranje s privatnim prilazom.

- Ovaj stan obezbjeđuje perfektne uslove za život moje porodice. Ovo je lokacija koja se neočekivano pojavila u komšiluku koji se rapidno razvija, i to me je privuklo - rekao je Đoković nakon kupovina stana.

Lepa Brena i Slobodan Boba Živojinović u Miami Beachu imaju vilu vrijednu 1,6 miliona dolara, koju iznajmljuju za oko 8.000 dolara mjesečno. U pitanju je trosobna vila sa dva kupatila i velikom kuhinjom, koja posjeduje bazen i privatni dok za jahte.

Američki predsjednik Donald Trump rekao je da smatra da se SAD ”malo posrećilo“ nakon što je uragan Irma skrenuo s prvobitnog kursa i uputio se ka zapadu duž obale Floride.

- Loše vijesti su da je ovo neko veliko čudovište. Irma će nas koštati mnogo, ali ne razmišljam o tome trenutno. Trenutno smo zabrinuti za život ljudi, a ne troškove - rekao je on.

Trump je na Floridi proglasio stanje prirodne katastrofe.