open-navfaktor-logo
search
Stigla promjena
Nakon vrelina, Sarajlije konačno osvježila kiša
Kiša, praćena grmljavinom, osvježila je ulice glavnog grada, a obradovali su joj se svi, jer se posljednjih nekoliko dana zaista bilo teško nositi sa ekstremnim vrućinama
13.08.2019. u 18:27
get url
text

Nakon dužeg perioda izrazito visokih temperatura, u Sarajevo je u popodnevnim satima, stiglo dugo očekivano osvježenje.

Kiša, praćena grmljavinom, osvježila je ulice glavnog grada, a obradovali su joj se svi, jer se posljednjih nekoliko dana zaista bilo teško nositi sa ekstremnim vrućinama. Samo jučer, primjera radi, u Sarajevu u 15 sati, živa na termometru popela se na 37 stepeni.  

{$galerijaFotografija}

Osim u Sarajevu, kiša je pala i u drugim bh. gradovima. Zeničani su sa oduševljenjem dočekali osvježenje, a kako i ne bi kada je u ovom gradu jučer izmjereno 40 stepeni. 

Kako je ranije najavljeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u drugoj polovini dana lokalni pljuskovi i grmljavina prognoziraju se u zapadnim, centralnim i istočnim područjima, a moguća je i pojava grada.

Večeras se očekuju nove padavine sa zapada koje će postepeno preći preko cijele zemlje.

Vjetar slab do umjerene jačine većinom sjevernog smjera. U Hercegovini prije podne jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 22 stepena Celzijusa, na jugu zemlje i do 27 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje i do 40 stepeni.

Pljusak Sarajevo 13.08.2019.
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.