Petak, 15.01.2021.

Oca ubio na spavanju

Nakon zločina Nenad sav krvav izašao pred šokirane komšije

Nakon zločina, Nenad je sav krvav izašao u dvorište, a komšije su, vidjevši ga takvog, odmah pozvale policiju

Četrdesetpetogodišnji Nenad Božić sa Pala uhapšen je jutros zbog sumnje da je nožem ubio svog 80-godišnjeg oca Veljka Božića u njihovoj porodičnoj kući.

Nakon zločina, on je sav krvav izašao u dvorište, a komšije, čim su ga takvog ugledale, odmah su pozvale policiju. Policiji nije trebalo mnogo da dođe na mjesto zločina, te uhapsi Nenada, a tijelo oca pronašli su na spratu kuće. Pretpostavlja se da ga je sin ubio na spavanju. 

Nenad Krsmanović, sestrić osumnjičenog ubice, još je u šoku i ne može vjerovati šta se dogodilo. 

- Pošao sam da kosim travu, kad je zazvonio telefon. Nazvao me jedan rođak i rekao šta se dogodilo. Odmah sam došao ovdje. Nisu mi dali da uđem u kuću dok po Veljkovo tijelo nije došlo Pogrebno društvo. Zaista ne znam šta se dogodilo. Bio sam kod njih prije dvadesetak dana na kafi. Sjedili smo, pričali, smijali se i sve je djelovalo normalno. Ne znam jesu li se svađali, niko ne zna šta se u njihova četiri zida dešavalo. Veljko je nedavno podigao spomenik sebi i pokojnoj supruzi - ispričao nam je Krsmanović. 

Kako saznajemo od komšija, Nenad i Veljko su sami živjeli u kući. Nenad je, kako su nam ispričali, imao brata blizanca, koji je poginuo u ratu, a ima još i sestru. Nakon što je ostao bez posla, izrađivao je i rezbario drvene pljoske za svadbe.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su policajci Policijske uprave Istočno Sarajevo, zajedno sa tužiocem. Tijelo ubijenog je vozilom Pogrebnog društva prevezeno u mrtvačnicu radi obdukcije, koja će biti obavljena tokom dana. Motivi ubistva još nisu poznati, a Nenad će nakon ispitivanja u polciji biti predat u nadležnost Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh