open-navfaktor-logo
search
Pakleno radili
Nalić žali zbog neslavno donesene odluke, novi odlasci iz Tuzla Cityja od ponedjeljka
Nakon deset mjeseci pauze, Zlatan Nalić je 11. marta potpisao ugovor s Tuzla Cityjem i vratio se u trenerske vode, ali zbog pandemije virusa korona novi tim nije vodio ni na jednoj utakmici Premijer lige BiH.
06.06.2020. u 18:36
get url
text

Spremao se za debi protiv Veleža, ali je tri dana prije utakmice uslijedio prekid u prvenstvu BiH. Nadao se da će se sezona, ipak, nastaviti, pa je sredinom maja ekipu stavio u "puni pogon".

- Želio sam prvim avionom iz Švedske doći da se u preostalih 11 utakmica umiješamo u bitku za prva tri mjesta, ali eto desilo se da dođem, zaključimo sezonu i prihvatimo nametnuto – kaže Nalić u razgovoru za Fenu.

Kao i svi u Tuzla Cityju, razočaran je odlukom o okončanju prvenstva jer je njegova ekipa ostala bez Evrope, koja je bila glavni klupski cilj u ovoj godini.  

- Kada nešto želiš da uradiš, tražiš način, a ako ne želiš, nađeš razlog. Ostaje veliko razočarenje zbog neslavno donesene odluke. Pakleno smo radili i bili smo spremni za nastavak – navodi trener ekipe iz Simin Hana.

Ekipa je trenutno na odmoru koji neće dugo trajati. Nalić je već za 22. juni najavio početak kolektivnih priprema, a individualne sedmicu prije.

- Uvjerenja sam, na osnovu informacija razmijenjenih sa ostalim kolegama, da smo ekipa koja je najviše trenirala u korona pauzi i koja je posljednja prekinula rad. U ovom periodu obavili smo 48 visoko intenzivnih treninga i igračima je sada potreban odmor – tvrdi Nalić.

U kakvom će sastavu Tuzla City dočekati novu sezonu, još je rano govoriti. Ivanu Sesaru je istekao ugovor i neće biti produžen.

Iz kluba će, vjerovatno, otići i Filip Arežina i Adis Hadžanović, iako im ugovori ističu za dvije godine.

- Još smo u fazi razgovora oko transfer liste i pojačanja, a od ponedeljka bi trebalo da se pojave i imena igrača s kojima klub iz različitih razloga nije u mogućnosti nastaviti saradnju - zaključio je Nalić u razgovoru za Fenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.