open-navfaktor-logo
search
Ponosna
Nancy Pelosi podržala predsjedničku kandidaturu Joea Bidena
Predsjedavajuća Zastupničkog doma Kongresa Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Nancy Pelosi danas je dala punu podršku kandidaturi bivšeg američkog potpredsjednika Joea Bidena za predstojeće predsjedničke izbore u toj zemlji.
27.04.2020. u 15:12
get url
text

- Ponosna sam da danas odobravam kandidaturu Joea Bidena za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država jer će on biti izvanredan predsjednik - poručila je Pelosi u video poruci na Twitteru.

Jedna od najutjecajnijih političara Demokratske partije Pelosi je kazala da Biden zna kako raditi posao. Ukazujući na Bidenovo bogato iskustvo, Pelosi je kazala da je riječ o karakternom političaru koji svakodnevno donosi nove vrijednosti i integritet jer nikada ne zaboravlja svoje korijene.

- Sada nam je više nego ikad potreban dokazan vođa koji gleda u budućnost, koji će se boriti za narod: predsjednik s vrijednostima, iskustvom i strateškim razmišljanjem koji će objedinit našu naciju i izgraditi bolji i pravedniji svijet za našu djecu - kazala je Pelosi.

Nedavno su Bidenovu kandidaturu podržala njegova dva snažna oponenta, čime je tako nezvanično najavio da će na novembarskim predsjednikim izborima biti oponent aktuelnom predsjedniku Donaldu Trumpu koji u republikanskom taboru nije imao jačih protukandidata.

Demokratska senatorka Elizabeth Warren i senator Bernie Sanders podržali su Bidenovu kandidaturu.

Kao najjači Bidenov oponent Sanders je kandidatutu obustavio i podržao Bidena 8. aprila, a američka javnost vodi raspravu zašto je Pelosi toliko čekala da javno podrži Bidenovu kandidaturu koja će biti ozvaničena na ljeto kada je najavljena konvencija Demokratske partije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.