open-navfaktor-logo
search
Napušta Italiju
Napadač napušta Juve, agenti finaliziraju transfer
Navodno Mandžukić je sa katarskim klubom dogovorio detalje ugovora prema kojem bi zarađivao 7,5 miliona eura po sezoni, a potpisao bi na dvije godine
21.09.2019. u 14:44
get url
text

Italijanski mediji objavili su da su agenti Marija Mandžukića otputovali za Katar kako bi finalizirali transfer hrvatskog fudbalera iz Juventusa u Al-Rayyan, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mandžukić nije prijavljen za nastup u Ligi šampiona, a trener Maurizio Sarri ponovo ga je izostavio iz sastava i za današnji duel Serije A protiv Verone.

Navodno Mandžukić je sa katarskim klubom dogovorio detalje ugovora prema kojem bi zarađivao 7,5 miliona eura po sezoni, a potpisao bi na dvije godine. Međutim, problem predstavlja činjenica što Al-Rayyan nije spreman platiti deset miliona eura za obeštećenje koje traži Juventus. Upravo zbog toga njegovi agenti su otputovali za Katar kako bi u direktnim pregovorima sa predstavnicima Al-Rayyana pokušali riješiti situaciju.

Sjajni 33-godišnji napadač karijeru je počeo u Marsoniji, a zatim je igrao za Zagreb, Dinamo, Wolfsburg, Bayern, Atletico Madrid i sada Juventus. Za Staru damu je odigrao 162 takmičarske utakmice i postigao 44 gola. U dresu reprezentacije Hrvatske upisao je 89 nastupa uz 33 pogotka. Od državnog tima oprostio se nakon srebra na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.