Cazin

Napadač ušao u banku i pucao: Ranjenom zaštitaru bore se za život

Objavljeno: 18.03.2019. u 17:02 Autor: B. P.

Jedna osoba je ušla u poslovnicu banke i pucala u zaštitara, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede i u životnoj je opasnosti

FOTO: Cazin.net

U Cazinu je u poslijepodnevnim satima ranjen zaštitar koji je radio na obezbjeđenju poslovnice Sberbanke, koja se nalazi u ulici Lojička bb.

Ovu informaciju potvrdili su nam iz Operativnog centra MUP-a Unsko-sanskog kantona, dodavši kako je dojava o pucnjavi u banci zaprimljena oko 15.45 sati. 

Kako saznajemo, jedna osoba je ušla u poslovnicu i pucala zaštitaru u prsa, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede i, prema posljednjim informacijama, u životnoj je opasnosti. 

Kako nam je potvrdio Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USK, uhapšen je 56-godišnji muškarac sa područja Cazina.

- On je u prostorije banke ušao sa kratkom puškom ručne izrade i ispalio jedan metak u pravcu zaštitara nanijevši mu teške povrede. Zaštitar je prevezen u Kantonalnu bolnicuu Bihaću i bore mu se za život. Prema prvim informacijama kojima raspolažemo, ovdje se nije radilo o pokušaju pljačke ili slično, a koji su tačni motivi pucnjave bit će poznato nakon detaljne istrage - kazao je Šiljdedić.

Uviđaj na mjestu događaja obavljaju policajci Sektora kriminalističke policije MUP-a USK. 

Kako je izjavio Vedran Peršić, direktor sektora Marketing i Komunikacije Sberbank BH, zaštitar je nakon pucnjave, iako ranje, savladao napadača te zaštitio živote prisutnih u poslovnici.

- Na licu mjesta brzo se našla policija i hitna pomoć, te je zaštitar odmah prevezen u bihaćku bolnicu. U ovom trenutku nemamo nove informacije o njegovom zdravstvenom stanju. Nadamo se njegovom brzom i uspješnom oporavku, a u mislima smo i sa njegovom porodicom. Nadležna tijela istražuju i očekujemo da utvrde sve okolnosti ovog napada, koji nije imao elemente oružane pljačke. Blisko sarađujemo sa njima i u direktnom smo kontaktu sa policijom. U ovom trenutku najviše se brinemo za zdravlje zaštitara - kazao je Peršić.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije