Napadao drugaricu svoje unuke: Pedofil osuđen na četiri godine zatvora

Objavljeno: 13.11.17 u 20:32

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na četiri godine zatvora Žarka Stankovića (62) iz Zemuna jer je seksualno napastvovao 10-godišnju djevojčicu, drugaricu svoje unuke.

FOTO: ILUSTRACIJA
FOTO: ILUSTRACIJA

Tom odlukom Apelacioni sud je potvrdio prvostepenu presudu Trećeg osnovnog suda u Beogradu kojom je Stanković osuđen za krivično djelo nedozvoljene polne radnje.

Istom odlukom ukinut je dio prvostepene presude kojom je bio osuđen na osam mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja bombe u podrumu svog doma i naloženo je da mu se suđenje u tom dijelu ponovi.

Prvostepenom presudom Stankoviću je bila izrečena jedinstvena kazna od tri godine i osam mjeseci zatvora za oba krivična djela.

Nakon hapšenja Stankovića, početkom avgusta 2016, policija je u njegovom podrumu pronašla i bombu.

Mediji su nakon hapšenja pisali da Stanković i porodica djevojčice žive u istoj zgradi u Zemunu, a njegova unuka je njena najbolja drugarica.

Nerazdvojne su i pošto žive u istoj zgradi, često su spavale jedna kod druge. Niko nije mogao ni da pomisli kroz kakvu agoniju je djevojčica prolazila već skoro godinu dana - rekao je izvor iz istrage.

Stanković je svakodnevno djevojčicu zvao telefonom. Pošto žive u istoj zgradi i porodično se druže, tačno je znao kad je ostajala sama kod kuće. Tada je dolazio na njena vrata i nije prestajao da zvoni sve dok mu ne bi otvorila. Prijetio joj je da ne smije nikome ništa da kaže.

- Djevojčica je skoro godinu dana šutila. Monstrum je otkriven kad je njena majka primijetila da se nešto neobično dešava s djetetom. Nije mogla ni da nasluti kroz kakav pakao prolazi desetogodišnjakinja. Bila je šokirana kad joj se dijete povjerilo, jer je Žarka poznavala godinama, dolazio im je u kuću - priča izvor iz istrage.

I dijete je poslije hapšenja monstruma ispričalo šta se događalo, kako ju je monstrum primoravao da ga dodiruje i kako je on nju dodirivao. Sreća u nesreći je što dijete nije silovano, rekao je neimenovani sagovornik.