open-navfaktor-logo
search
Čuvajte zdravlje
Napitak od pet sastojaka za proljetno čišćenje tijela
Lijepo i toplo vrijeme pojačava i želju za jedenjem voća, povrća i hladnijih namirnica koje su idealan izbor kada želimo osvježenje.
02.04.2020. u 16:38
get url
text
Foto: Ilustracija

Posebno odličan izbor su smoothieji, koji osim što osvježavaju pomažu i pri mršanju, dobri su za kožu, smanjuju probleme nadutosti, hrane stanice hranjivim tvarima i pomažu nam da naš trbuh bude ravniji.

Napici koji čiste tijelo od štetnih tvari naročito su poželjni u ovo vrijeme kada većinu vremena ostajemo doma pa češće zavirimo u frižider i više jedemo.

Za jedan takav napitak recept pročitajte u nastavku. Zove se "krotitelj trbuščića" i do njegovih sastojaka nije problem doći, a možda ih već i imate u svom domu. Glavni sastojak napitka je ananas, koji je prepun vitamina C i djeluje kao prirodni duiretik koji tijelo oslobađa od toksina.

O prednostima limuna priča se puno i često, ali ponovit ćemo još jednom da se radi o citrusu koji obiluje mineralima i vitaminima važnima za zdravlje.

I cimet i đumbir dodaci su koji, između ostalog, čine čuda za probavu.

Evo i sastojaka za "krotitelja trbuščića":

1 šoljica ananasa - svježeg ili iz konzerve
1/2 iscijeđenog limuna
1 kašičica mljevenog đumbira
1 kašičica cimeta
2 šoljice vode

Priprema:

Nasjeckani ananas zajedno s drugim sastojcima samo ubacite u blender, dobro izmiksajte i uživajte u osvježavajućem napitku i svim koristima koje on sa sobom donosi.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.