Sales sa Zvizdićem

Napravljeni iskoraci na sprečavanju nasilnog ekstremizma u BiH

Objavljeno: 15.10.2018. u 15:46

Ekonomska i politička situacija u BiH i regionu i realizirani ciljevi na euroatlantskom putu BiH bile su teme razgovora predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i američkog ambasadora za borbu protiv terorizma Nathana Salesa

FOTO: VMBiH

Ekonomska i politička situacija u Bosni i Hercegovini i regionu i realizirani ciljevi na euroatlantskom putu BiH bile su teme razgovora predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i američkog ambasadora za borbu protiv terorizma Nathana Salesa, javlja Anadolu Agency (AA). 

Ambasador Sales je pohvalio napore BiH za borbu protiv terorizma, kao i strategije za sprečavanje nasilnog ekstremizma i izrazio nadu da će se saradnja dvije zemlje nastaviti i u budućnosti.

Zvizdić je rekao da je pitanje ukupne sigurnosti jedan od prioriteta Vijeća ministara BiH, te da će Bosna i Hercegovina i u narednom periodu vrlo vrijedno i konzistentno raditi na suzbijanju terorizma i s terorizmom povezanih pojava.

Sastanku je prisustvovala ambasadorica SAD u BiH Maureen Cormack.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije