open-navfaktor-logo
search
Narodno pozorište
Napretkov božićni koncert večeras donosi dašak praznične čarolije
Ulaznice za taj izuzetni umjetnički događaj su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta, a sav prikupljeni novac ići će u Napretkov fond za stipendiranje "Ivo Andrić-Vladimir Prelog"
18.12.2019. u 08:14
get url
text
Napretkov božični koncert

Tradicionalni Napretkov svečani božićni koncert, koji će ove godine biti izveden pod ravnanjem dirigentice Nade Matošević-Orešković, bit će održan večeras u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Nastupit će orkestar Sarajevske filharmonije i solisti Ivana Lazar (sopran), Vedrana Šimić (sopran) te Stjepan Franetović (tenor).

Na programu će se u prvom dijelu koncerta naći biseri iz riznice operne literature domaćih i inozemnih skladatelja poput Gotovčeve "Mile Gojsalić", Tijardovićeve "Male Floramye", Verdijeva "Otella", Donizzetijeva "Don Pasqualea", Puccinijeve "Turandot" i "Tosce".

Drugi dio će predstavljati svojevrsnu božićnu razglednicu gdje će publika imati priliku čuti najljepše božićne pjesme, koje će donijeti dašak čarolije i radosti Božića iz cijeloga svijeta.

Ulaznice za taj izuzetni umjetnički događaj su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta, a sav prikupljeni novac ići će u Napretkov fond za stipendiranje "Ivo Andrić-Vladimir Prelog", saopćeno je iz HKD "Napredak".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.