U BiH je jutros oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom. Jutros je najhladnije na Bjelašnici gdje su izmjerena minus četiri stepena Celzijusa.

U Zenici je izmjereno nula stepeni, na Sokocu tri, Ivan-sedlu četiri, Bugojnu i Drvaru šest, Gradačcu, Livnu, Sanskom Mostu i Sarajevu sedam, Širokom Brijegu, Trebinju i Tuzli osam, Bihaću i Mostaru devet, Banjoj Luci i Stocu deset i Neumu 12 stepeni.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme s kišom u nižim i snijegom u višim područjima. Intenzivnije padavine praćene grmljavinom se očekuju u Hercegovini. Dnevna temperatura od četiri do deset, na jugu do 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U utorak, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme s kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i šest, na jugu do deset stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i osam, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U srijedu, prije podne pretežno oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom u Bosni i sjeveru Hercegovine. Na jugu zemlje slaba kiša. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i dva, na jugu do sedam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i pet, na jugu zemlje do deset stepeni.

U četvrtak, očekuje se novo naoblačenje sa jugozapada koje bi uvjetovalo kišu uglavnom na području Hercegovine, sjeverozapadu, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno može pasti malo kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus pet i nula, na jugu do šest stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 12 stepeni.

U petak, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme s kišom. Jača kiša na području Krajine, jugozapadu Bosne i Hercegovini. Najmanje kiše na istoku zemlje. Očekuje se jako jugo, sa olujnim udarima. Temperatura zraka uglavnom između deset i 17 stepeni.