Narodno pozorište Sarajevo: Sve je spremno za večerašnji koncert "U čast velikih"

Objavljeno: 20.10.17 u 11:58

Nakon uspješnog prošlosezonskog koncerta pod nazivom "Opera Gala", večeras ćemo  imati ćemo priliku vidjeti sve soliste i Hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo u zajedničkom nastupu na koncertu "U čast velikih".

Koncert počinje u 20 sati
Koncert počinje u 20 sati

Cilj ovog koncerta je njegovanje umjetničkih vrijednosti kao i potvrda uvažavanja djelovanja naših opernih umjetnika. Prvi od niza predviđenih koncerata, za koje se nadamo da će prerasti u tradiciju, bit će posvećen našoj velikoj opernoj umjetnici Paši Gackić, profesorici koja je iznjedrila nove generacije odličnih solista Opere Narodnog pozorišta.

Ovaj koncert je poseban jer će predstaviti sve soliste Opere Narodnog pozorišta, kao i duet prvaka Opere - Amilu Bakšić i Ivicu Šarića, uvijek rado viđene na sceni NPS. Uz muziku Verdija, Kalmana, Rossinija, Bizeta, Horozića, Gotovca operni umjetnici će obradovati našu publiku arijama iz rado slušanih opera.

- Pokažimo da smo Sarajevo koje zna da njeguje i sačuva svoje vrijednosti i da smo sposobni prepoznati vrijeme u kojem trebamo umjetnicima uzvratiti pažnjom za njihova ogromna ulaganja u formiranje kulturnog identiteta kao nezaobilaznog dijela memorije našeg grada Sarajeva i naše države Bosne i Hercegovine. Ovaj koncert je i jedno ogromno hvala našoj profesorici i opernoj umjetnici Paši Gackić- istakli su iz Narodnog pozorišta.

Koncert počinje u 20 sati, a cjelokupan prihod od prodaje ulaznica bit će usmjeren za podršku u liječenju naše uvažene profesorice.