Lud, zbunjen...

Naša stranka jučer najavila da će BiH dobiti poziv za MAP, kojeg je dobila prije mjesec!?

Objavljeno: 07.02.2019. u 13:11

Tako su zvaničnici NATO-a i cjelokupna javnost od Kojovića spoznali da bi BiH "mogla dobiti ponudu za aktivaciju MAP-a", koju je, podsjećanja radi, BiH već dobila još 5. decembra 2018. godine

Prostorije Naše stranke u Sarajevu u srijedu je obišla delegacija NATO-a. Politički savjetnik Mel McNulty i savjetnik za političke, parlamentarne i upravne poslove u NATO štabu Sarajevo Ken Lindsay razgovarali su sa predsjednikom Naše stranke Predragom Kojovićem i potpredsjednicom Sabinom Ćudić.

Sudeći prema saopćenju kojeg su iz te stranke poslali medijima, po kredibilitet BiH bi bilo mnogo bolje da su se McNulty i Lindsay izgubili na putu te da nisu uspjeli pronaći prostorije Naše stranke.

Osim toga što su od Kojovića saznali da "u BiH nema opstrukcija koje mogu zaustaviti širenje NATO-a", domaćini su gostima objasnili da će "sutra u Briselu biti održan sastanak ministara vanjskih poslova zemalja NATO-a, na kojem će biti riječi i o BiH".

Danas u Briselu ipak neće biti riječi o BiH. Barem neće biti riječi o BiH u sjedištu NATO-a, s obzirom na to da danas nije sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica Alijanse.

- BiH bi mogla dobiti ponudu za aktivaciju Akcionog plana za članstvo u NATO-u – u nastavku je, sudeći prema dostavljenom saopćenju, konstatirao Kojović tokom razgovora sa delegacijom NATO-a.

Tako su zvaničnici NATO-a i cjelokupna javnost od Kojovića spoznali da bi BiH "mogla dobiti ponudu za aktivaciju MAP-a", koju je, podsjećanja radi, BiH već dobila još 5. decembra 2018. godine.

Ili Našoj stranci NATO put BiH nije dovoljno važan da bi bili u toku sa tim dešavanjima, s obzirom da, kako je to rekla potpredsjednica Sabina Ćudić, po tom pitanju nema konsenzusa u BiH i na njega ne treba trošiti energiju, ili poslanom saopćenju nije posvećena adekvatna pažnja, poput one koja je, primjera radi, posvećena neobezbijeđenom gradilištu u naselju Grbavica u "Sarajevo republici", kako u Našoj stranci nazivaju dio BiH u kojem su dio izvršne vlasti.

Mail koji su mediji dobili jučer, a u kojem je staro-novo saopćenje

Naime, Naša stranka je jučer nakon sastanka Kojovića i Ćudić sa zvaničnicima NATO-a poslala medijima identično saopćenje kao i prije mjesec. NATO je tako jedno nevažno pitanje, zašto pisati novo saopćenje, pa čak iako navodi u njemu ne odgovaraju onima od prije mjesec. U novim saopćenju nisu čak ni datum promijenili. 

 

 

Saopćenje Naše stranke od prije mjesec (lijevo), saopćenje Naše stranke poslano medijima jučer (desno)

Ni pojedinim medijima apsolutno ništa nije bilo sporno u tome "da će se u Briselu sutra" govoriti o MAP-u koji je bio tema prije mjesec. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije