open-navfaktor-logo
search
Po drugu pobjedu
Nastavak kvalifikacija za EURO: Zmajevi protiv Lihtenštajna nemaju pravo na kiks
BiH i Lihtenštajn do sada su odigrali šest mečeva
05.09.2019. u 08:26
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras nastavlja kvalifikacije za EURO 2020.

Zmajevi će od 20.45 sati na stadionu Bilino polje odmjeriti snage sa Lihtenštajnom. Bh. tim već tri meča u borbi za EURO ne zna za pobjedu, tako da izabranici Roberta Prosinečkog nemaju pravo na kiks.

BiH i Lihtenštajn do sada su odigrali šest mečeva. Pet puta je slavio bh. tim, dok je jedan duel završen remijem.

- Sigurno da mi u ovom ciklusu možemo razmišljati samo o pobjedi. Sutra igra sastav o kojem smo razmišljali i prije. Igrat će manje-više svi. Za tri dana imamo utakmicu s Armenijom, tako da ćemo neke igrače probati ako bude dobar rezultat i možda ih sačuvati za tu utakmicu. Najvažniji su nam bodovi, nemamo pravo na kiks i očekujemo pobjedu, jer smo favoriti i moramo dobiti Lihtenštajn, da dobijemo samopouzdanje i da se rastrčimo - rekao je uoči ove utakmice selektor Robert Prosinečki.

Kapiten bh. tima, Edin Džeko rekao je kako se nijedan protivnik ne smije potcijeniti.

- Mislim da smo puno kvalitetniji i od Finske, a izgubili smo. Vjerujem da je i Finska kvalitetnija od Lihtenštajna, te vjerujem da ćemo dobiti utakmicu, ali ne smijemo nikoga potcijeniti. Moramo dati sve od sebe, ne razmišljajući o Armeniji koja je isto bitna. Dosta bodova smo prosuli, svaka nam je pobjeda bitna i pobjedom protiv Lihtenštajna dobili bismo samopouzdanje koje nam treba u Armeniji - rekao je Džeko - smatra Džeko.

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine nije izgubila posljednjih 12 mečeva u Zenici (sedam pobjeda, pet remija).

Lihtenštajn je omiljeljena mušterija kapitena Zmajeva Edina Džeke. Dijamant je u tri meča zabio šest golova protiv večerašnjeg rivala.

Gosti su još uvijek bez bodova, ali i postignutog gola u prva četiri kola.

Utakmicu sudi švedski arbitar Glenn Nyberg.

Mogući sastav BiH: Šehić, Todorović (Bešić ili Bičakčić), Zukanović, Šunjić (Bičakčić), Kolašinac, Pjanić, Bešić, Krunić (Cimirot ili Gojak), Višća, Duljević, Džeko.

U grupi J još igraju Armenija - Italija (18 sati) i Finska - Grčka (20.45).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.