open-navfaktor-logo
search
Vrijeme curi
Nastavlja li se Premijer liga: Krizni štabovi još nisu poslali papir u FSBiH, kakav će odgovor otići u UEFA-u?
Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine još nije dobio odgovore entitetskih kriznih štabova od kojih je tražio potvrdu i dozvolu za nastavak Premijer lige BiH.
28.05.2020. u 18:49
get url
text

Pisani zahtjev na adrese kriznih štabova Federacije BiH i entiteta Republika Srpska upućen je prije dva dana, a kako je za Faktor potvrdio Adnan Džemidžić, generalni sekretar FSBiH, odgovori još nisu stigli.

- Niko još nije dostavio bilo kakav papir iz entitetskih kriznih štabova - kazao je Džemidžić.

VEZANI TEKST - Premijer liga BiH se od 30. maja može igrati u Federaciji BiH, šta će odlučiti u entitetu RS?

FSBiH je prvobitno imao rok da do 25. maja na adresu UEFA-e dostavi odgovor na pitanje da li će Premijer liga BiH biti zastavljena ili prekinuta. Kako je sjednica Izvršnog odbora UEFA-e prolongirana za 17. juni na taj način produžen je i rok do kojeg nacionalne asocijacije trebaju dostaviti prijedloge o eventualnom nastavku svojih takmičenja.

- Mi imamo dovoljno vremena za odgovor prema UEFA-i. Ali, morat ćemo im poslati argumetovani i dokumentovani odgovor - istakao je Džemidžić.

Fudbalske utakmice na teritoriju Federacije BiH, uz sve neophodne mjere zaštite, moći će se igrati nakon 30. maja. Ovo je odluka Federalnog štaba civilne zaštite, koja je donesena sinoć, a koja "mora dobiti potvrdu" i od Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Zaleno svjetlo za nastavak PLBiH mora dati i Štab za vanredne situacije u entitetu RS. Prema posljednjim informacijama utakmice u ovom dijelu BiH ne mogu se igrati prije 8. juna, ali isto tako nema garancije ni da će se moći igrati poslije ovog datuma.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.