open-navfaktor-logo
search
Poslije 82 dana
Nastavlja se Premijer liga BiH, danas na rasporedu dva derbija
Utakmicama 20. kola nastavlja se takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a danas su na rasporedu dva zanimljiva susreta.
25.02.2022. u 08:27
get url
text

Nakon dva mjeseca i 20 dana pauze klubove očekuje velika borba za izlazak u Evropu. Široki Brijeg od 16 sati na Pecari dočekuje Borac, a od 18 sati sastaju se Velež i Željezničar.

Široki Brijeg je u prvi dio sezone završio na petoj poziciji sa 27 bodova, dok je Borac trenutno treći sa tri boda više.

- Za nas je bitno da počnemo ovaj dio sezone kako treba. Smatram da je to egal utakmica i bitno je da se snađemo na početku i ostvarimo pozitivan rezultat. Široki je jedna od rijetkih ekipa koja uvijek pokušava da igra fudbal, na nama je da im mi to ne dozvolimo. Mi treba da nametnemo svoj ritam, nadam se da ćemo mi da diktiramo, pokušat ćemo da ostvarimo posjed i da mi diktiramo utakmicu - rekao je trener Borca Nemanja Miljanović.

- Borac je najopasniji u prekidima i tranziciji. Ipak, mi igramo na domaćem terenu, iako neće biti toliko izraženo zbog nedostatka publike, Pecara je naša kuća, naš dom. Želimo da se igra po našim pravilima i da mi budemo ti koji diktiraju tempo i stil igre - riječi su Jure Ivankovića, trenera Širokog Brijega.

Fudbaleri Borca su u prvom međusobnom duelu ove sezone slavili sa 2:1.

Glavni arbitar na ovom meču bit će Miloš Gigović iz Gradiške. Utakmicu Široki Brijeg - Borac možete gledati u direktnom TV prijenosu na kanalu Arena Sport.

Podsjetimo, ovaj susret se igra bez prisustva publike zbog kazne koju je dobio domaćin.

U nešto kasnijem terminu očekuje nas fudbalska poslastica na stadionu Rođeni. Željezničar će u potpuno promijenjenom sastavu izaći na megdan izabranicima Feđe Dudića.

Trener Plavih Edis Mulalić najavio je gostovanje u Mostaru.

- U odnosu na njih mi smo u pelenama. Utakmica je 90 minuta, dugo Željo nije pobijedio u gostima. I to me iskreno boli. Mislim da je to samo stvar mentalne prirode. I u prijašnjim godinama se to dešavalo, igrači imaju percepciju gostovanja. Naš cilj je da igrače pripremimo mentalno i na sve nedaće za datog protivnika. To smo i pokušali. Kako ćemo se snaći u tome, vidjet ćemo. I oko mene je stvorena pogrešna percepcija, čovjek samo govori borit će se, borit će se, daj mu pušku pa da se bori. Evo da zadovoljim te neke koji to non stop govore, neću to govoriti - rekao je Mulalić.

Šef stručnog štaba Veleža Feđa Dudić smatra da je Željezničar nezgodan na gostovanju u Mostaru.

- Zaželjeli smo se fudbala, težak protivnik nas čeka pogotovo za nas u Mostaru. Od 2008. do danas ovdje smo Željezničara pobijedili samo jednom. Neugodna tradicija i pokazatelj da se Željezničar ovdje osjeća dobro - dodao je trener Rođenih.

Ova dva kluba su u međusobnom susretu u prvom dijelu sezone podijelili bodove (0:0).

Rođeni su prvi dio sezone završili na osmoj poziciji sa 21 osvojenim bodom, dok se Plavi nalaze na šestoj poziciji sa 26 bodova.

Za glavnog arbitra ovog susreta određen je Dragan Petrović iz Banje Luke.

I drugi današnji susret igrat će se bez prisustva publike. Velež još odrađuje kaznu koju im je izrekao Fudbalski savez Bosne i Hercegovine zbog incidenata i prekida utakmice s Borcem u 10. kolu Premijer lige BiH.

Rođenima je, između ostalog, izrečena zabrana prisustva navijača na šest utakmica.

Utakmicu Velež - Željezničar možete gledati u direktnom TV prijenosu na kanalu Moja TV.

Poslije 19 kola lider na tabeli je Zrinjski sa 48 bodova. Drugu poziciju zauzima Tuzla City sa 36, trećeplasirani Borac je osvojio 30 bodova, Sarajevo na četvrtoj poziciji skupilo je 28 bodova.

Rudar, Posušje, Leotar na začelju tabele imaju po 16 bodova, a fenjeraš je Radnik sa 12 bodova na kontu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.