open-navfaktor-logo
search
Saopćila policija
Nastavljeno paljenje automobila sa oznakama Republike Kosova
Paljenje automobila sa oznakama Republike Kosova nastavljeno je protekle noći na sjeveru Kosova gdje živi srpska većina.
01.04.2023. u 17:05
get url
text

Kosovska policija saopćila je da su tokom prethodne noći u Leposaviću zapaljena tri automobila. U objavi na Facebooku navodi se da se to dogodilo na dvije različite lokacije.

- Jedan slučaj se dogodio u ranim jutarnjim satima, oko 3.40 sati, u blizini dječijeg vrtića u Leposaviću, gdje su automobili bili parkirani pored puta. Zapaljen je automobil RKS registarskih tablica, a u požaru je obuhvaćen i drugi automobil beogradskih registarskih tablica, koji se nalazio u blizini tog automobila. Drugi slučaj se također dogodio u blizini sportskog centra u Leposaviću, gdje je zapaljen automobil RKS registarskih tablica. U oba slučaja na lice mjesta izašle su policijske jedinice i vatrogasci koji su ugasili požar - navodi se u saopćenju. 

Dva automobila zapaljena su preksinoć oko 02.30 sati u Zubinom Potoku, a vlasnici automobila su, kako je saopćila Kosovska policija, građani srpske nacionalnosti. Kosovska policija je saopćila da su vozila bila registrovana prije oko sedam dana na RKS tablice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.