open-navfaktor-logo
search
Nakon masakra u školi
Nastavnik u Beogradu: Naš udžbenik historije je predvojnička obuka za sljedeći rat
Sindikat radnika u prosvjeti Srbije uzrokom devijantnog ponašanja pojedinaca i društva, kao i uzrokom događaja kakav je masakr koji je učenik počinio jučer u Beogradu, između ostalog vidi i u onome što se građanima te zemlje nudi u medijima. 
04.05.2023. u 11:50
get url
text

VEZANI TEKST - Škole u Srbiji od sutra u štrajku: Traže zabranu promovisanja kriminalaca i zločinaca, kao i reality emisija

- Tražimo i zabranu promovisanja i javnog pojavljivanja svih osuđenih kriminalaca i zločinaca, kao i svih reality emisija u kojima se učesnici nasilno ponašaju - zahtijeva se u saopćenju Sindikata "Nezavisnost".

Sinoć su u Beogradu održani protesti ispred zgrade Ministarstva prosvjete. Na društvenim mrežama se pojavio video u kojem jedan od, kako se može zaključiti, nastavnika objašnjava kako on vidi uzroke nemilog događaja ali i općenito probleme unutar školstva susjedne države. 

- Da li ste nekada vidjeli sadržaj udžbenika historije? To ne liči na udžbenik, to je predvojnička obuka za sljedeći rat u koji će da nam odvedu djecu i pobiju. To mi vidimo svaki dan u školi - govorio je jedan nastavnik na protestu. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.