Baku

Navijač Arsenala zbog "spornog dresa" na meti azerbejdžanske policije

Objavljeno: 28.05.2019. u 21:20

Jedan navijač Arsenala imao je problema s policijom zbog toga što je nosio Mkhitaryanov dres

FOTO: SCREENSHOT

Finale Evropske lige između Arsenala i Chelseaja igra se sutra u Bakuu. Topnici našeg Seada Kolašinca oslabljeni su za Henrikha Mkhitaryana, armenskog reprezentativca koji zbog sigurnosnih razloga nije otputovao u prijestolnicu Azerbejdžana.

Armenija i Azerbajdžan godinama nisu u dobrim odnosima zbog spora oko regije Nagorno-Karabah, zbog koje su i ratovale. Od tada je državljanima Armenija zabranjen ulaz u Azerbajdžan, a oni koji uđu, uključujući i Mkhitaryana, mogu biti uhapšeni.

Uoči utakmice u Bakuu navijači oba tima počeli su se okupljati u gradu domaćinu finala, a jedan navijač Arsenala imao je problema s policijom zbog toga što je nosio Mkhitaryanov dres.

Policajac je zaustavio navijača Topnika, a video se pojavio na Twitteru i izazvao žestoke reakcije. No, nije poznato da li navijač kažnjen i je li morao skinuti dres, ali jasno je o koliko se ozbiljnoj situaciji radi.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije