open-navfaktor-logo
search
Rezanje troškova
Navijači bijesni: Arsenal otpustio 55 uposlenika
Svega nekoliko dana nakon što je osvojio FA Cup kojim je osigurao nastup u Evropskoj ligi sljedeće sezone, Arsenal je objavio kako namjerava otpustiti 55 svojih zaposlenika zbog finansijskih problema uzrokovanih pandemijom koronavirusa.
06.08.2020. u 09:04
get url
text

- Prihodi od televizijskih prava, ulaznica i ostalih komercijalnih aktivnosti u posljednje vrijeme doživjeli su veliki udarac, a problemi će se nastaviti i u sezoni 2020/2021 - objavio je Arsenal.

Iz kluba našeg Seada Kolašinca su dodali kako su učinili sve što su mogli kako bi smanjili troškove, uključujući i iznose za plaće igrača te vodećih ljudi u upravi koji su dragovoljno pristali na smanjenje prihoda, ali kako je sada "jasno kako se moraju daljnje reducirati troškovi kako bi se osiguralo odgovorno poslovanje".

Navijači nisu s odobravanjem prihvatili ovu vijest, a mnogi su svoje nezadovoljstvo iskazali na društvenim mrežama. Većina njih smatra kako se veliki nvac mogao uštedjeti otpuštanjem njemačkog veznjaka Mesuta Oezila, koji nije odigrao niti jednu utakmicu u nastavku sezone, a uprkos tome zarađuje 350.000 funti sedmično.

Mnogo je i onih koji baš i ne odobravaju pregovore s najboljim strijelcem kluba Pierre-Emerickom Aubameyangom, koji bi trebao dobiti povišicu plaće, prema kojoj bi sljedeće sezone trebao zarađivati 300.000 funti sedmično.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.