Prvo skoči, pa reci hop: Navijači federalnog drugoligaša žestoko odgovorili Edisu Mulaliću

Objavljeno: 13.09.17 u 15:53

Jedan od tri premijerligaška duela u šesnaestini finala Kupa BiH odigrat će Mladost iz Doboja kod Kaknja i Sarajevo (Radnik - Široki Brijeg i Vitez - Borac).

Svatovac je eliminisao kakanjski Rudar
Svatovac je eliminisao kakanjski Rudar

Edin Mulalić, trener premijerligaša koji dolazi iz naselja nadomak Kaknja, kritikovao je N/FSBiH zbog sistema žrijeba, koji je u prvoj fazi takmičenja spojio ekipe iz elitnog razreda našeg fudbala.

Ujedno, Mulalić je prozvao i niželigaške klubove (Azot i Svatovac) koji su izborili plasman među 32 najbolje ekipe u najmasovnijem takmičenju.

Neformalno udruženje navijača kluba iz Poljica (Druga liga FBiH - Sjever) oštro je osudilo izjavu Mulalića i uputilo protestno pismo, koje je objavljeno na Facebook stranici ovog kluba.

- Poštovani gospodine Mulaliću, kao bivši fudbaler, profesionalac, trener i medijska ličnost, savjetujemo Vam da prije nego izađete u javnost sa svojim komentarima, trebate malo posjetiti wikipediju i razmisliti o tome šta ćete reći. Uz dužno poštovanje, dužni smo Vam odgovoriti na Vaše prozivke upućene niželigaškim klubovima, koji su prošli put "preko trnja do zvijezda" i zauzeli mjesto među 32 najbolja u Kupu BiH. Za niželigaške klubove poput Azota iz Vitkovića ili Svatovca iz Poljica, velika je čast i zasigurno historijski uspjeh biti među 32 u Kup takmičenju BiH.

Da li Vam je poznato da su Azot i Svatovac krenuli od kantonalnog Kup takmičenja (3,4 utakmice), preko federalnog (dvije utakmice) i stigli do državnog? Da li Vam je poznato da je klub koji trenutno trenirate (Mladost Doboj Kakanj) "do jučer" igrao kantonalnu ligu? Sigurno Vam nije poznato i da je Svatovac iz Poljica osnovan 1965. godine, i da iza sebe ima niz uspješnih sezona, od prijeratnog do poslijeratnog perioda. Selo Poljice, treće po veličini u BiH, broji približno 10.000 stanovnika, i po površini je pet puta veće od Doboj Kaknja. Prvo skoči, pa reci hop.

I za kraj. Imamo osjećaj da se plašite FK Sarajevo? Nudimo Vam Slaviju u zamjenu za klub koji će nam uljepšati 65. rođendan kluba! - poručili su navijači FK Svatovac Poljice.

Svatovac je plasman u završnicu Kupa BiH osigurao trijumfom protiv Rudar Kaknja i to nakon boljeg izvođenja penala.