Nazif Gljiva: Zbog kojih "žestokih" momaka sam prestao raditi koncerte u Sarajevu

Objavljeno: 17.03.17 u 21:15 Autor: D. Zeba

Teško je zamisliti bh. estradu bez Nazifa Gljive. On je svojim pjesmama ostavio neizbrisiv trag u narodnoj muzici, a svojom harizmom uvijek i u najtežim trenucima uspijeva nasmijati kolege.

Posljednjih dana on radi dopunjeno izdanje svoje knjige romantičnog naziva "Tuga i sreća zlatnih kočija".

- Promotivno izdanje knjige od 500 primjeraka je brzo nestalo, a sada je vrijeme za dopunjeno izdanje, koje bi se u maju trebalo naći u knjižara širom BiH. Nakon knjige u planu je i snimanje dokumentarnog filma o meni. Mislim da će on trajati dva sata, jer je moj život bio veoma buran i zanimljiv – kaže Nazif Gljiva za Faktor.

Publika u Sarajevu je iznenađena što Nazif Gljiva više ne organizira manifestaciju "Bh. muzički Oskar", ali ni koncerte u Sarajevu.

- Moram priznati da mi sve to nedostaje, ali u jednom trenutku izostala je podrška ljudi i odlučio sam dići ruke od svega. Smetao sam pojedincima, koji su bili slijepi kod očiju. Ti isti podržavaju sličnu muzičku nagradu u Republici Srpskoj, a svi su bili protiv mene. Treba i ta manifestacija u RS-u da se održava, ali moramo i mi imati svoju dodjelu nagrada najboljim. Jedan od razloga što ne organiziram koncerte je i moje zdrastveno stanje, ali i činjenica da su "žestoki momci" preuzeli estradu u skoro cijelom regionu. Tako je i u Sarajevu na neki način. Estrada ima svoj život i kodekse. Ne pričamo ko je kome ostao dužan. Kod nas su uvijek sve ovce na broju. Sada živim od autorskih prava i to je moja penzija - kaže Gljiva.