Ne krećite na put ako ne morate: Gusta magla smanjuje vidljivost

Objavljeno: 07.12.17 u 08:16

Gusta magla jutros smanjuje vidljivost na širem području: Sarajeva, Viteza, Kiseljaka, Jablanice, Konjica, Kupresa, Bosanskog Grahova i Žepča.

Ako već morate putovati, smanjite brzinu
Ako već morate putovati, smanjite brzinu

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na putevima koji prolaze kroz usjeke i preko planinskih prevoja, upozorava se na moguće odrone zemlje ili kamenja.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo - Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na magistralnom putu M-14.1 Brčko - Lončari obustavljen je saobraćaj zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić. Za vrijeme obustave, vozila mogu saobraćati regionalnim putem R-460 Brčko -Cerik, kao i lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka - Crna Rijeka na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Aktivna su klizišta i na regionalnim putevima  R-441 Banja Luka - Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac - Drinjača, gdje je također izmjenjen režim saobraćaja.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.